Utomhusaktiviteter

croquet_1677742c.jpgVi kan erbjuda flera roliga utomhusspel. Efter en intensiv mötesdag kan det vara skönt att slappna av och tänka på något annat en liten stund. Den informella delen av en konferens möte är ofta den viktigaste delen. Att avslappnat få prata med kollegorna och lära känna dem bättre. Ofta sker det i baren eller loungen, så varför inte över en "lätt" aktivitet i trädgården denna gång. Lagarbete och individuella prestationer kan hjälpa dig.

 

Du kan välja mellan följande spel:

 • Plockepinn (stort för utebruk)
 • Kubb
 • Boule
 • Kasta hästsko
 • Krocket
 • Yatzy (stort för utebruk)
 • Pion eller flaskfotboll

För ytterligare information vänligen kontakta oss.

 

Bildspel Arne Person

Arne_Persson_1.jpgTidsåtgång ca 1h - 1½h

 

Med utgångspunkt från mina målningar producerar jag bildspel, som jag brukar visa på gallerier och konsthallar i samband med mina utställningar runt om i landet.
Eftersom jag bor granne med Möckelsnäs Herrgård har det fallit sig naturligt att visa bildspel där för både större och mindre grupper .Bildspelen brukar där uppskattas som ett välkommet avbrott  vid konferenser och längre sammankomster. Många ser det som ett vilsamt avbrott i rutinerna.

 

All musik som antingen följer målningarna eller driver dem är specialkomponerad.

Bildspelen kan ses som en stillsam resa in i målningarnas värld. Målningar som är naturlyriska och starkt influerade av den fantastiska naturen runt Möckelsnäs. Normal tid för en bildspelsträff brukar vara ca en timma, men det kan varieras efter önskemål. Kostnad  1750,- sek exkl. moms per group (10 - 30 pers)

Green hat challenge

Du och ditt team får 100 uppdrag att lösa, alla värda olika poäng. Men ni måste verkligen tänka strategiskt eftersom det inte går att hinna alla uppdrag.

 

Det kreativa uppdraget är en fartfylld poängjakt som spelas både inne och ute. Fel svar ger poängavdrag och man kan svara "pass" för att hoppa över frågan - det gäller att prioritera för att maximera poängen! Den grupp som är mest kreativ brukar ro hem segern.

 

Uppdragen kan handla om att hitta saker i landskapet som hjälper till att lösa uppdraget, att fotografera saker med mobilen, lösa utmanande tankenötter, frågor som handlar om platsen där ni är, ringa och få ett uppdrag via mobilen, lista ut vem som vet svaret på en faktafråga, skapa genom att rita en bild eller hitta på en företagsslogan, och mycket mer.

 

Bonusuppdrag och parallelluppgifter kryddar tävlingen med mer spänning. Spelet tar er runt området på mellan 60 och 120 minuter.

Tid: ca 2 timmar

Antal personer: min 6- max 1200

Spelas: Inne & Ute

Pris: 490:- + moms (minimidebitering 8.000:- exkl.moms)

Deadline

Du och de andra i ditt lag ska under tidspress hjälpa ett textilföretag att planera produktion, frakt och tillverkning av kläder. Spelet är ett utmanande logistiskt pussel som ger nyttiga lärdomar om stresshantering, på ett roligt sätt.

Ni får begränsad information och måste samarbeta optimalt för att välja de bästa transportvägarna, hitta tillgängliga fabriker och klura ut hur man kommer förbi tullen på det billigaste sättet. Det sker genom att ni söker och hittar ny information om olika hinder som uppstår på olika platser.

Uppdraget kräver att ni klurar riktigt ordentligt för att få fram rätt lösning. Mellan lagen utdelas olika typer av straff som gör uppgifter svårare att lösa. Tickande klockor, desinformation, löpande parallelluppdrag med mera används för att skapa hinder och tvinga lagen att anpassa sig efter nya förutsättningar och hitta nya lösningar - en verklig utmaning som sätter er flexibilitet och samarbetsförmåga på prov!

 

Tid: ca 2timmar

Deltagare: min 6 - max 350

Spelas: Innomhus

Pris: 690 kr.  + moms  per deltagare (minimidebitering 11.900:- exkl.moms)

 

Ice Breaker game

Ice Breaker Game är en underhållande aktivitet där deltagarna utmanas med jämna intervaller under middagen. En god mix av beslut grundade på kunskap och risk krävs för att ro hem tävlingen!

 

Aktiviteten skapad för att underhålla genom att med jämna mellanrum dyka upp under middagen. Deltagarna sitter vid sina bord och spelar på var sin smartphone i lag om 3-6 personer.  Aktiviteten kan delas upp i olika "heat", exempelvis ett innan förrätten och ett efter huvudrätten. Frågeställningarna är framtagna för att skapa diskussion och skratt. Deltagarna prövas i att ta väl avvägda beslut på roliga frågor med varierande svårighetsgrad.

 

TIPS: Möjlighet finns att väva in företagsspecifika frågeställningar och på så sätt skräddarsy upplevelsen!

 

Tid: 2 heat*12min


Deltagare: min 10 - max 1200

Spelas: Inne under middag eller fristående

 

 

Mästarnas mästare

Ibland vill man uppleva något roligt tillsammans, utan krav men med mycket glädje. I denna teambuildingaktivitet står den prestigefyllda titeln "Mästarnas mästare" på spel! Tävlingen är inspirerad av TV-succén Mästarnas Mästare och ni ges möjlighet att genomföra flera av tävlingarna från programmet samt några av våra egna favoriter. Grenarna bjuder på såväl fysiska som mentala utmaningar, vilket ställer krav på gruppens samarbete, kommunikations och problemlösningsförmåga. Varje lag anpassar sin laguppställning efter förutsättningarna i den aktuella tävlingen vilket möjliggör ett aktivt deltagande från alla.
 
Tid: ca 2h.
Deltagare: Minst 8 personer - ingen maxgräns
Pris: 6000 kr + 395 kr/person från person 13.
Vid många deltagare enligt överenskommelse. 

Det interaktiva mötet

Låt oss presentera en teknologi som på ett enkelt och inspirerande sätt får dina konferensdeltagare att följa ditt schema, dela med sig av sina åsikter och delta i enkla och uppskattade brainstorming- och kreativitetsövningar.

Vi delar upp era konferensdeltagare i små team som med hjälp av utlånade mobiltelefoner följer de instruktioner som du och vi har utarbetat tillsammans.

 • De får veta vad som händer när det händer istället för att titta på pappersschemat.
 • De röstar på flervalsalternativ i syfte att dela med sig av sina åsikter.
 • De skriver och skickar in kommentarer och frågor de till de som leder konferensen.
 • De får uppmaningar att ta sig till platser där annat händer. Det kan handla om brainstorming, kreativitetsövningar eller seminarier.

Allt som görs i mobilen, vare sig det gäller röstningar, texter eller foton, laddas automatiskt upp till vår server och sätts samman i rapporter, bildspel, animerade grafer eller kompendier som delas ut på plats.

Det digitala mötet är äntligen här. Glöm alla papper, kuvert, badgar och långa listor. Nu är det enkelt. Och det är ni som väljer innehållet.

Begär offert!

 

Livsspiralens seminarium

Inspirerande och upplevelsebaserade seminarium med fokus på hälsa och utveckling för hela människan.

Johanna Senges seminarium har en emotionell kvalité som väcker nyfikenhet, intresse och inspirerar till nya tankar och idéer kring hälsa och välmående. Det finns alltid några övningar med i seminariet, för det Du provat själv ger erfarenhet.

 

Vardaglig stresshantering genom meditation, mindfulness och mental träning.

Det kan vara svårt att hitta och hålla balansen i vårt vardagliga liv. Många förväntningar, krav och måsten, som vi har på oss själva och som vi tror omgivningen har på oss, gör att vi känner oss stressade och pressade. Då är det svårt att skapa och bibehålla balansen.

I det här seminariet tittar vi på hur tankar och känslor påverkar oss och vår förmåga att hantera händelser och situationer vi hamnar i.

Det presenteras några olika övningar inom meditation, mindfulness & andning, samt ges tanketips som gör att Du lättare kan hantera de pressade och stressade situationer som kan uppstå i Din vardag.

 

Varaktighet: 90-120 min beroende på hur många övningar Ni önskar ta del av.
Antal deltagare: 10-60 personer
Språk: Svenska
Var: Inomhus, vissa övningar kan genomföras utomhus om vädret tillåter och så önskas.

Pris: 2900 kr exkl. moms

 

Chokladprovning

En chokladprovning hos oss är en fascinerande stund där ni smakar sorttypiska choklader med högklassig kvallite samtidigt som ni får del av kakaobönans historia, myterna kring choklad liksom förklaringen till varför denna nästan syndigt goda produkt är så nyttig! Chokladprovning görs i grupper om 10-40 personer. Provningen tar c:a 45 minuter. 

Carl von Linné - från fattig prästson till  professor i den akademiska

Förgyll konferensen med ett besök av Carl von Linné genom Anton Härder iklädd peruk, vita knästrumpor och guldbroderade 1700-talskläder. Med dessa attribut berättar han om Carl von Linnés kärlek till barndomslandskapet i Råshult och Stenbrohult, om den fantastiska livsresan till världsberömd "Botanicus", om äktenskapet med Sara Lisa, om vännerna och ovännerna.

 

Kostnad: 2 000 kr exkl moms för c:a en timmes program Låt Carl von Linné berätta..

Historier från de mörkaste skogarna

Meg_Johnson.jpgCanterbury tales!  
Följ med till en medeltida berättartävling! Tänk dig att du på din väg till den stora katedralen i Canterbury blir utmanad av dina medresenärer om vem som kan berättar den bästa historien... Meg väcker de gamla medeltida historierna till liv igen, pilgrimerna berättar om såväl ond bråd död som ridderlig kärlek!

 

"Och hon sa att hon kom från Småland"
Lyssna till berättelser från det djupa Småland, om skogens väsen, sägner och till de gamla folksagorna magiska värld!

 

Spöken - finns de? 
Ja, i alla fall i Megs berättelser! Det är berättelser med rysliga och hemska händelser, ond bråd död men också om spöken som ger oss glada skratt!

 

Megs berättargryta- för den som inte kan välja...
I Megs Nömgård "berättargryta" vet man aldrig vad som blir "dagens rätt". Ingredienserna består dock av såväl lokala som internationella sagor och sägner som blandas och kokas upp, kryddas med folktrons traditioner och avslutningsvis toppas med historisk fakta. Kanske du själv har önskemål, hör då av dig till Meg i förväg så blandar hon även in det i grytan!

 

Meg berättar även gärna på engelska. Pris 3 500:- kr (0% moms)